Mijn favorieten

Nieuws

NVM: Woningmarkt droogt op
Geplaatst op: 12 april 2024
Meer vraag en meer bezichtigingen bij minder aanbod
Bedenktijd rond Pasen
Geplaatst op: 25 maart 2024
De paasdagen zijn weer in zicht en dat heeft invloed op de minimale bedenktijd van drie dagen. Dus gaat u deze week nog een koopovereenkomst tekenen dan kan het dus betekenen dat u langer bedenktijd heeft dan normaal en dat u als verkoper misschien langer in spanning zit.
Uniek en schaars: plattelandswoning steeds gewilder
Geplaatst op: 25 januari 2024
Jawel: plattelandswoningen zijn heel anders dan reguliere woningen. Ze zijn uniek en worden minder beïnvloed door bijvoorbeeld stagnatie van de nieuwbouw. Toch varen beide woningmarkten veelal een gelijke koers. Het aanbod neemt af. De transacties nemen toe.
Prijsstijging woningmarkt houdt aan
Geplaatst op: 11 januari 2024
Meer transacties, minder te koop. In het vierde kwartaal 2023 verkochten makelaars meer woningen en tegen licht gestegen prijzen. De gemiddelde verkoopprijs ligt nu +5,3% hoger dan een jaar geleden.
NHG grens 2024 stijgt, premie blijft hetzelfde
Geplaatst op: 30 november 2023
In 2024 maximale koopsom voor Nationale Hypotheek Garantie omhoog. De borgtochtprovisie bedraagt 0,6 % over de hoogte van de hypotheek en deze stijgt niet in 2024.
Woningmarkt veert op. Huizenprijzen stijgen licht en het overbieden is weer terug
Geplaatst op: 7 juli 2023
De koopwoningmarkt veert op. Zowel in de bestaande koopmarkt als de nieuwbouwmarkt zit weer duidelijk beweging.
Het Buitenstate Magazine is uit!
Geplaatst op: 1 juni 2023
Ook deze editie staat weer boordevol mooie verhalen over landelijk wonen. Wat is het buitenleven toch mooi!
Woningmarkt naar nieuw evenwicht
Geplaatst op: 10 april 2023
Vriendelijkere verkoopprijzen versus hogere hypotheekrente.
Nieuw bij Wilhelm Makelaars: Professionele Engelse vertaling van verkoopteksten
Geplaatst op: 8 februari 2023
Als eerste kantoor in de regio zijn wij gestart met het toevoegen van professionele Engelse vertalingen van de verkoopteksten van al onze woningen.
Het nieuwe ‘normaal’ biedt meer keuze
Geplaatst op: 26 januari 2023
Rustiger vaarwater. Terug naar het nieuwe ‘normaal’. Maar met net even andere kenmerken dan de reguliere woningmarkt waar een soortgelijk patroon is te zien
Groeiend aanbod biedt woningkopers meer keuze op woningmarkt
Geplaatst op: 24 januari 2023
Daarmee komt de koopwoningmarkt in wat rustiger vaarwater. Dit blijkt uit de NVM-woningmarktcijfers en analyse van NVM-dochter brainbay over het vierde kwartaal van 2022. Het aantal woningen dat in aanbod staat, stijgt omdat er minder wordt verkocht en meer te koop wordt gezet.
Wilhelm Makelaars’ Trip down memory lane…
Geplaatst op: 22 december 2022
Wat was het weer een jaar! Misschien cliché, maar 2022 was een rollercoaster met o.a. corona, de oorlog in Oekraïne, de daardoor stijgende prijzen en een kantelende woningmarkt. Ik neem u graag in een sneltreinvaart mee door ons jaar en blikken terug op diverse speciale momenten.
Oplossing in zicht voor vergeten groep VvE's met collectieve energieaansluiting
Geplaatst op: 20 december 2022
Het kabinet maakte op vrijdag 16 december bekend dat er een specifieke tegemoetkomingsregeling komt voor Vereniging van Eigenaren met een blokaansluiting.
Duurzame woningen presteren beter door stijgende (energie)prijzen
Geplaatst op: 2 november 2022
Bij de aankoop van een nieuwe woning wordt er tegenwoordig niet meer alleen gekeken naar de hypotheek lasten, maar ook naar de energielasten door de stijgende energieprijzen. Woningen met een groen energielabel doen het daarom in de huidige woningmarkt beter dan woningen met een minder groen label.
In 2023 maximale koopsom voor Nationale Hypotheek Garantie omhoog
Geplaatst op: 19 oktober 2022
In 2022 is de maximale koopsom van een woning die met NHG kan worden gefinancierd €355.000 euro. Deze wordt in 2023 verhoogd naar de maximale koopsom van €405.000.
Aandacht voor de woningmarkt op Prinsjesdag in de Miljoenennota
Geplaatst op: 22 september 2022
Wij zetten voor u op een rijtje wat de wijzigingen op het gebied van wonen zijn in 2023.
De ‘jubelton’ verdwijnt
Geplaatst op: 5 september 2022
De belastingvrije hoge schenking die ouders mogen doen aan hun kind(eren) voor de aankoop van een woning óf verlaging van een bestaande hypotheek, ook wel de jubelton genoemd gaat verdwijnen.
Unieke landelijke woningen blijven booming
Geplaatst op: 14 juli 2022
Uit de laatste cijfers van Buitenstate Makelaars blijkt echter dat het platteland qua prijsstijging in rustiger vaarwater terecht is gekomen, maar uniek blijft schaars én gewild.
Per 1 juli zijn rookmelders verplicht in iedere woning
Geplaatst op: 9 juni 2022
Wist u dat uw reukzintuig niet meer werkt als u slaapt? Waar u van een harde knal ’s nachts wakker schrikt, pikt uw neus geen vreemde geuren meer op zodra u slaapt. Dat is ook een van de redenen waarom rookmelders in uw woning van levensbelang zijn.
Geen BTW meer op zonnepanelen vanaf 2023
Geplaatst op: 11 mei 2022
Denkt u erover na om zonnepanelen aan te schaffen, dan kan het lonen om nog even te wachten tot 1 januari 2023. 
Kabinet verlaagt schenkingsvrijstelling eigen woning per 1 januari 2023
Geplaatst op: 10 april 2022
De schenkingsvrijstelling eigen woning wordt drastisch verlaagd.
De 20 meest gestelde vragen over het kopen en verkopen van een woning
Geplaatst op: 13 januari 2022
Het kopen of verkopen van een woning is niet iets dat u dagelijks doet. Het is dus niet zo vreemd dat u tijdens het kopen of verkopen van een woning tegen allerlei vragen aanloopt. NVM-makelaar Wilhelm Makelaars kan de vragen waar u tegenaan loopt beantwoorden. Lees hieronder de 20 meest voorkomende vragen op een rij.
Coalitieakkoord Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening
Geplaatst op: 20 december 2021
Het kabinet, bestaande uit de partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie, is tot een nieuw coalitieakkoord gekomen. De titel van dit akkoord luidt ‘ Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst’. Passend binnen dit streven is ook gekeken naar het oplossen van de huidige uitdagingen op de woningmarkt. Wonen in een goed, duurzaam en betaalbaar huis in een leefbare wijk is een eerste levensbehoefte. Veel mensen kunnen op dit moment echter geen passende woning vinden.
Update COVID
Geplaatst op: 20 december 2021
De overheid kondigde afgelopen zaterdag tijdens de persconferentie opnieuw een harde lockdown aan.  Het aantal besmettingen is hoog en er zijn zorgen over Omikron-variant die zich momenteel vooral in Engeland en Denemarken verspreidt. Met de maatregelen krijgt het virus minder kans zich verder te verspreiden. De makelaardij wordt gerekend tot ‘’essentiële dienstverlening’ en blijft open.
Aantrekkelijke presentatie woning bevordert verkoop
Geplaatst op: 16 december 2021
Wie zijn woning wil verkopen, doet er verstandig aan om het huis goed te presenteren aan mogelijke kopers. Verkopers die op een site als funda hun woning zo aantrekkelijk mogelijk over het voetlicht brengen, hebben een streepje voor bij aspirant-kopers. Ook is het belangrijk goed na te denken over hoe het huis tijdens de bezichtigingen wordt gepresenteerd.
Aankoop in een krappe markt
Geplaatst op: 9 december 2021
Op dit moment is sprake van een krappe woningmarkt. Wanneer je kans wilt maken op een woning, moet je dus vaak snel beslissen. Hierdoor ontstaat er bij kopers regelmatig stress en tijdsdruk. Want tegen de tijd dat jij jouw ideale woning op funda.nl ziet, heb je kans dat alle bezichtigingen al volgeboekt zijn en je te laat bent. Gelukkig kan een NVM-aankoopmakelaar je helpen.
Wonen in Veendal
Geplaatst op: 11 november 2021
Of je nu kiest voor een rij-, hoek-, twee-onder-een-kap- of een vrijstaande woning, in Veendal krijg je een perfect afgewerkte woning. Kinderen lopen door de autoluwe wijk zorgeloos en veilig naar school.
Buitenstate Award voor Wilhelm Makelaars
Geplaatst op: 4 oktober 2021
Wilhelm Makelaars met kantoor in Ede heeft de landelijke Buitenstate Award 2021 in ontvangst mogen nemen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan de deelnemer die een innovatieve bijdrage levert aan het NVM-samenwerkingsverband Buitenstate. 
Aanbod platteland droogt op
Geplaatst op: 23 augustus 2020
Prijzen stijgen, transacties nemen sterk af
Handhaving advertentieverplichting energielabel opgeschort tot 1 januari 2022
Geplaatst op: 10 juni 2021
De minister heeft echter besloten om de handhaving van de advertentieverplichting wederom op te schorten tot 1 januari 2022. Dit betekent dat tot 1 januari 2022 de ILT niet handhaaft op de advertentieverplichting als er nog geen geldig energielabel is afgegeven voor een woning (of ander vastgoed). Is er voor de betreffende woning (of ander vastgoed) al een geldig energielabel afgegeven? Dan moet deze wel worden vermeld. 
Deze factoren zijn nu crucialer dan ooit bij het kopen van een huis
Geplaatst op: 21 mei 2021
De Nederlandse huizenmarkt is nog steeds ongekend krap. Toch is het gezien de woningschaarste, lage rente en hoge huurprijzen aantrekkelijk om een woning te kopen. Maar hoe maak je überhaupt kans op deze oververhitte woningmarkt? De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) legt uit welke factoren nu belangrijker zijn dan ooit.
Grote schaarste en hoge prijzen bouwmaterialen blijft een probleem
Geplaatst op: 21 mei 2021
Wie iets aan z'n huis wil laten doen, heeft grote problemen om vakmensen zoals aannemers, loodgieters en vloerenleggers te vinden. Als ze al tijd hebben, zijn ze genoodzaakt de prijzen te verhogen vanwege grote schaarste aan materialen, blijkt uit een rondgang van NU.nl
Volop inzetten op woningbouw platteland
Geplaatst op: 7 mei 2021
Leegstand voormalige agrarische bedrijven kansrijk Momenteel staat er naar schatting meer dan 15 miljoen m2* agrarische bebouwing leeg, de krapte op de woningmarkt was nog nooit zo groot en een hervorming van de landbouw is onvermijdelijk. Buitenstate makelaars, gespecialiseerd in de bemiddeling van aan- en verkoop van plattelandswoningen, ziet kansen voor meer woningbouw op het platteland.
NVM Online Bieden
Geplaatst op: 7 mei 2021
Je woning verkopen via NVM Online Bieden zorgt voor een eerlijke manier van verkopen met een maximaal haalbare opbrengst. Het platform geeft alle geïnteresseerden gelijke kansen, want kopers kunnen via NVM Online Bieden zien wat anderen geboden hebben en hun eigen bod daarop aanpassen.
10 tips voor woningzoekers
Geplaatst op: 5 mei 2021
Door een chronisch tekort aan woningen is het kopen van een nieuwe woning een flinke uitdaging. Woningen die net op Funda staan lijken al onder bod te staan en het aanvragen van een woningbezichtiging is een race tegen de klok. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Voor veel woningzoekers een gefrustreerd traject. In de podcast Kopen Van Een Woning In Een Krappe Markt van het NVM geeft NVM-makelaar Lambert van de Weerd waardevolle tips die de kans op een nieuwe woning vergroot.
Het nieuwe energielabel - laatste stand van zaken
Geplaatst op: 26 april 2021
Afgelopen dinsdag (20 april) zijn er vanuit het ministerie van BZK een tweetal brieven naar de Tweede Kamer gestuurd over de problemen met het nieuwe energielabel.
Versoepelingen coronamaatregelen
Geplaatst op: 21 april 2021
Minister-President Rutte en minister De Jonge hebben op dinsdag 20 april enkele versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Voor activiteiten in de makelaardij gelden grotendeels dezelfde maatregelen als voor de versoepelingen. Behalve maakt de afschaffing van de avondklok het mogelijk ook na 22 uur in de avond een bezichtigingen in te plannen. De versoepelingen gaan in op 28 april om 04.30 uur.
Nederlanders krijgen door corona andere kijk op wonen
Geplaatst op: 19 april 2021
Door het coronavirus zijn de meeste Nederlanders meer thuis dan ooit. 78% is zijn huis anders gaan gebruiken in coronatijd. Dit heeft bij meer dan de helft van Nederland geleid tot nieuwe woonwensen. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Memo2 in opdracht van Centraal Beheer onder 1405 respondenten. Veel nieuwe woonbehoeften blijken blijvend.
Record aantal plattelandswoningen verkocht
Geplaatst op: 8 april 2021
Het afgelopen jaar is een recordaantal plattelandswoningen verkocht: zo'n 6.500. Dat is bijna een verdubbeling van drie jaar geleden.
Steeds meer mensen kiezen voor een aankoopmakelaar
Geplaatst op: 7 april 2021
Steeds meer consumenten kiezen ervoor om ook bij de aankoop van een woning een makelaar in te schakelen. Bij de verkoop van een woning is dit al gebruikelijk, maar ook bij de aankoop gebeurt dit steeds vaker. Inmiddels wordt bij bijna 1 op de 4 gekochte woningen een aankoopmakelaar ingeschakeld. 
Ede heeft landelijke primeur: gemeente gooit zelf 100 sociale koopwoningen in de aanbieding
Geplaatst op: 7 april 2021
Als eerste gemeente in Nederland gaat de gemeente Ede zelf honderd sociale koopwoningen aanbieden aan starters die nu te weinig verdienen om een eigen woning te kunnen kopen. Ede garandeert via allerlei kortingen dat de prijs van zo’n woning betaalbaar blijft, ondanks dat de marktwaarde van zo’n huis misschien wel stijgt.
Dit verandert er in januari aan energielabels van woningen
Geplaatst op: 1 januari 2021
In Nederland hebben alle huizen een energielabel dat informatie geeft over de energieprestatie ervan. Per 1 januari 2021 wijzigen deze energielabels. Het huidige energielabel wordt dan vervangen door een nieuwer en uitgebreider exemplaar, in navolging van Europese regelgeving.
Een huis kopen in coronatijd: is dit een goed moment?
Geplaatst op: 4 maart 2021
oewel corona effect heeft op de Nederlandse arbeidsmarkt en economie, lijkt de huizenmarkt vooralsnog ongeschonden. Er is nog steeds een structurele overvraag naar woningen en prijzen blijven stijgen. Waar kopers zeven jaar geleden de keuze hadden uit dertig woningen, kunnen zij nu slechts kiezen uit 2,7 woningen. Dat maakt de huizenmarkt krapper dan ooit eerder deze eeuw.
Is dit het moment om te verkopen?
Geplaatst op: 2 maart 2021
De woningmarkt in Ede is nog steeds in beweging. Sinds het begin van dit jaar zijn er ruim 270 woningen verkocht. Vaak is de opbrengst een aangename verrassing voor de verkoper, maar ook voor de omliggende bewoners. Wellicht zet dit u aan het denken en is dit voor u ook een goed moment om te verkopen en/of te kopen.
Grote vraag naar huizen houdt aan, prijzen stijgen naar recordhoogte
Geplaatst op: 25 februari 2021
De verkoopprijs van de gemiddelde verkochte woning in het bestaande segment steeg in het vierde kwartaal van 2020 naar 365.000 euro, een stijging ten opzichte van 2019 van maar liefst 11,6%.
Club Challenge van Mijn Fysiopraktijk
Geplaatst op: 18 februari 2021
Blijf fit en win sponsorgeld voor een club
Buitenstate Makelaars: Krapte op platteland stuwt woningprijs omhoog
Geplaatst op: 12 februari 2021
Voorheen stonden er zo’n 600 vrijstaande en landelijk gelegen woningen bij Buitenstate Makelaars te koop. Nu is dat nog niet eens de helft. Oorzaak? Er zijn in 2020 een recordaantal plattelandswoningen verkocht: bijna 6.500. En er is bijna geen nieuw huizenaanbod waardoor de prijzen omhoogstuwen. Ook op het platteland.
5 redenen om je woning te verduurzamen
Geplaatst op: 27 januari 2021
Coronavirus en woningmarkt?
Geplaatst op: 18 januari 2021
Coronavirus en woningmarkt?
Krapte op huizenmarkt houdt aan.
Geplaatst op: 9 december 2020
Kopers bereidt tot concessies
Nieuwe inrichting kantoor
Geplaatst op: 1 oktober 2020
Metamorfose kantoor Wilhelm Makelaars
Hoogste prijs voor landelijk gelegen woning sinds jaren
Geplaatst op: 13 mei 2020
Hoogste prijs voor landelijk gelegen woning sinds jaren
Woningmarkt in corona tijd, cijfers en feiten
Geplaatst op: 22 april 2020
Cijfers en feiten
Bijna zevenhonderd nieuwe woningen in Ede opgeleverd
Geplaatst op: 5 februari 2020
Bijna zevenhonderd nieuwe woningen in Ede opgeleverd
Nul-op-de-meterrenovaties: 30% kostendaling is haalbaar
Geplaatst op: 23 december 2019
Nul-op-de-meterrenovaties: 30% kostendaling is haalbaar
Betaalbare hypotheek binnen handbereik flexwerkers
Geplaatst op: 20 december 2019
Betaalbare hypotheek binnen handbereik flexwerkers
Verzekeraar helpt met woningisolatie
Geplaatst op: 18 december 2019
Verzekeraar helpt met woningisolatie
Norm PFAS versoepeld
Geplaatst op: 2 december 2019
Norm PFAS versoepeld
Randstedelingen verhuizen steeds vaker naar het oosten
Geplaatst op: 11 november 2019
Randstedelingen verhuizen steeds vaker naar het oosten
1 op de 5 consumenten heeft geld over voor smart home
Geplaatst op: 8 november 2019
1 op de 5 consumenten heeft geld over voor smart home
Flink meer woningen erbij door ombouwen kantoren en scholen
Geplaatst op: 25 oktober 2019
Flink meer woningen erbij door ombouwen kantoren en scholen
Minder gezinnen met kinderen verhuisd
Geplaatst op: 23 oktober 2019
Minder gezinnen met kinderen verhuisd
Eén op de drie starters krijgt hulp ouders bij aankoop woning
Geplaatst op: 16 oktober 2019
Eén op de drie starters krijgt hulp ouders bij aankoop woning
Woningmarktcijfers 3e kwartaal 2019
Geplaatst op: 11 oktober 2019
Woningmarktcijfers 3e kwartaal 2019
NHG premie in 2020 naar 0,7%
Geplaatst op: 9 oktober 2019
NHG premie in 2020 naar 0,7%
Nieuwbouwbewoners zijn het hechtst met de buurt
Geplaatst op: 3 oktober 2019
Nieuwbouwbewoners zijn het hechtst met de buurt
Weinig zorgen over einddatum aflossingsvrije hypotheek
Geplaatst op: 2 oktober 2019
Weinig zorgen over einddatum aflossingsvrije hypotheek
2019 topzomer voor zonnepanelen
Geplaatst op: 27 september 2019
2019 topzomer voor zonnepanelen
NHG verhoogt kostengrens
Geplaatst op: 23 september 2019
NHG verhoogt kostengrens
Gemengde reacties op woningmarktplannen Prinsjesdag
Geplaatst op: 18 september 2019
Gemengde reacties op woningmarktplannen Prinsjesdag
SCP: Woningeigenaren willen wel van het gas af, maar zijn afwachtend
Geplaatst op: 10 september 2019
SCP: Woningeigenaren willen wel van het gas af, maar zijn afwachtend
Werkzaamheden Molenstraat 2 t/m 14 september 2019
Geplaatst op: 26 augustus 2019
Werkzaamheden Molenstraat 2 t/m 14 september 2019
Zes op de tien Nederlanders staat open voor een klushuis
Geplaatst op: 7 augustus 2019
Zes op de tien Nederlanders staat open voor een klushuis
Hulp ouder bij aankoop woning door kind: schenking of lening?
Geplaatst op: 17 juli 2019
Hulp ouder bij aankoop woning door kind: schenking of lening?
Woningmarktcijfers 2e kwartaal 2019 NVM afdeling Wageningen
Geplaatst op: 11 juli 2019
Woningmarktcijfers 2e kwartaal 2019 NVM afdeling Wageningen
Ander beleid energielabel woningen
Geplaatst op: 11 juli 2019
Ander beleid energielabel woningen
De gevolgen van het klimaatakkoord voor huiseigenaren en huurders
Geplaatst op: 5 juli 2019
De gevolgen van het klimaatakkoord voor huiseigenaren en huurders
Subsidieregeling energiebesparing eigen huis weer open
Geplaatst op: 3 juli 2019
Subsidieregeling energiebesparing eigen huis weer open
Voorlopig geen asbestdakenverbod in Nederland
Geplaatst op: 21 juni 2019
Voorlopig geen asbestdakenverbod in Nederland
Mag de VvE het houden van huisdieren verbieden?
Geplaatst op: 22 mei 2019
Mag de VvE het houden van huisdieren verbieden?
Waarde huizen in de Vallei stijgt sneller dan landelijk en in Ede het meest
Geplaatst op: 27 maart 2019
Waarde huizen in de Vallei stijgt sneller dan landelijk en in Ede het meest
Het kantelpunt is bereikt: aantal woningverkopen daalt landelijk
Geplaatst op: 22 maart 2019
Het kantelpunt is bereikt: aantal woningverkopen daalt landelijk
Aanbod nieuwe eengezinswoningen in 2018 met 11 procent gedaald
Geplaatst op: 13 maart 2019
Aanbod nieuwe eengezinswoningen in 2018 met 11 procent gedaald
BTW teruggave aanschaf zonnepanelen
Geplaatst op: 6 februari 2019
BTW teruggave aanschaf zonnepanelen
Woningmarktcijfers 4e kwartaal 2018 NVM afdeling Wageningen
Geplaatst op: 23 januari 2019
Woningmarktcijfers 4e kwartaal 2018 NVM afdeling Wageningen
DNB verwacht voorlopig geen omslag op woningmarkt.
Geplaatst op: 10 oktober 2018
Centralebankpresident Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) verwacht dat
Minder woningen verkocht maar wel tegen hogere opbrengst.
Geplaatst op: 12 april 2018
Er werden in gemiddeld 57 dagen, 604 woningen verkocht en dat betekent een daling van maar liefst 20,4% ten opzichte van vorig jaar. De transactieprijzen zijn in datzelfde jaar met 8,5% gestegen naar
Tell a friend actie
Geplaatst op: 27 oktober 2021
Jij raadt je vrienden WILHELM MAKELAARS aan als makelaar.
Wij geven je een welverdiende bonus.